úterý 22. září 2015

Tymiánové brambory

Doba přípravy: 30min
Výsledné množství: 2-3 porce



Suroviny:
  • 400 - 500g brambor
  • 3-4 lžičky sušeného tymiánu (příp. provensálského koření)
  • 3-4 stroužky česneku
  • 50g másla
  • sůl


Postup:

Brambory očistíme a nakrájíme na plátky silné cca 0,5cm. V tlakáči rozehřejeme máslo a brambory na něm necháme chvíli osmahnout. Mezitím očistíme česnek a nasekáme na jemné plátky. Po chvilce brambory zasypeme tymiánem (nebo provensálským kořením), solí a česnekem. Podlejeme 1,5 - 2dcl vody a promícháme.

Tlakáč zavřeme a natlakujeme. Brambory jsou hotové po 7min.


Žádné komentáře:

Okomentovat