Doba přípravy: 30min
Výsledné množství: 2-3 porce
Suroviny:
Postup:
Do hrnce nalijeme 800ml vody a dáme vařit.
dýňové pyré: Pyré vmícháme do rozehřívající se vody a jakmile voda začne vařit, přidáme rýži.
čerstvá dýně: Dýni nakrájíme na malé kousky (cca 1cm kostky) a dáme ji vařit. Po 5min varu přidáme rýži
Obsah hrnce občas promícháme a necháme probublávat cca 15min. Po této době by už dýně i rýže měly být uvařené a tekutina absorbovaná. Vmícháme máslo, většinu sýra (můžeme si nechat trošku na finální posypání porcí na talíři) a promícháme.
V mezičase si slaninu nakrájíme na tenké proužky či kostky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme slaninu chvíli smažit. Když už je slanina víceméně hotová, přihodíme k ní šalvějové lístky a restujeme max 30s. Jakmile se šalvěj prohřeje a rozvoní, přesuneme obsah pánvičky do hrnce a promícháme. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Výsledné množství: 2-3 porce
Suroviny:
- 250g dýňového pyré nebo 600g čerstvé očištěné dýně
- 300g kulatozrnné rýže
- 2 lžíce olivového oleje
- 100g kvalitní slaniny
- 12 čerstvých nebo mražených lístků šalvěje
- 70g másla
- 70g sýra typu parmazán nebo grana padano
- sůl, pepř
Postup:
Do hrnce nalijeme 800ml vody a dáme vařit.
dýňové pyré: Pyré vmícháme do rozehřívající se vody a jakmile voda začne vařit, přidáme rýži.
čerstvá dýně: Dýni nakrájíme na malé kousky (cca 1cm kostky) a dáme ji vařit. Po 5min varu přidáme rýži
Obsah hrnce občas promícháme a necháme probublávat cca 15min. Po této době by už dýně i rýže měly být uvařené a tekutina absorbovaná. Vmícháme máslo, většinu sýra (můžeme si nechat trošku na finální posypání porcí na talíři) a promícháme.
V mezičase si slaninu nakrájíme na tenké proužky či kostky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme slaninu chvíli smažit. Když už je slanina víceméně hotová, přihodíme k ní šalvějové lístky a restujeme max 30s. Jakmile se šalvěj prohřeje a rozvoní, přesuneme obsah pánvičky do hrnce a promícháme. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat