pátek 18. září 2015

Tvarůžková pomazánka s pivem

Doba přípravy: 15min
Výsledné množství: cca 380g



Suroviny:
  • 200g pomazánkového základu (domácí žervé nebo pomazánkové máslo)
  • 125g prozrálých tvarůžků
  • menší cibule
  • trochu pažitky nebo cibulové natě
  • mletá paprika (sladká)
  • 3-4 15ml odměrky (lžíce) světlého piva 
  • sůl, pepř


Postup:

Do dostatečně velké misky si nachystáme pomazánkový základ. V sekáčku spolu nasekáme najemno tvarůžky a cibuli a přidáme je do misky. Menší svazek pažitky nebo cibulové natě nakrájíme na kousky a spolu s troškou mleté papriky taktéž přihodíme. Vše dobře promícháme. Nyní přilijeme 3 odměrky piva a zamícháme. Ochutnáme a pokud pivo není vůbec cítit a pomazánka snese ještě trochu naředění, přidáme ještě čtvrtou odměrku piva.



Tip:

Po odležení přes noc se všechny chutě v pomazánce zintenzivní, proto je lepší to s pivem příliš nepřehánět.


Žádné komentáře:

Okomentovat