Doba přípravy: 15min
Výsledné množství: cca 380g
Suroviny:
Postup:
Do dostatečně velké misky si nachystáme pomazánkový základ. V sekáčku spolu nasekáme najemno tvarůžky a cibuli a přidáme je do misky. Menší svazek pažitky nebo cibulové natě nakrájíme na kousky a spolu s troškou mleté papriky taktéž přihodíme. Vše dobře promícháme. Nyní přilijeme 3 odměrky piva a zamícháme. Ochutnáme a pokud pivo není vůbec cítit a pomazánka snese ještě trochu naředění, přidáme ještě čtvrtou odměrku piva.
Tip:
Po odležení přes noc se všechny chutě v pomazánce zintenzivní, proto je lepší to s pivem příliš nepřehánět.
Výsledné množství: cca 380g
Suroviny:
- 200g pomazánkového základu (domácí žervé nebo pomazánkové máslo)
- 125g prozrálých tvarůžků
- menší cibule
- trochu pažitky nebo cibulové natě
- mletá paprika (sladká)
- 3-4 15ml odměrky (lžíce) světlého piva
- sůl, pepř
Postup:
Do dostatečně velké misky si nachystáme pomazánkový základ. V sekáčku spolu nasekáme najemno tvarůžky a cibuli a přidáme je do misky. Menší svazek pažitky nebo cibulové natě nakrájíme na kousky a spolu s troškou mleté papriky taktéž přihodíme. Vše dobře promícháme. Nyní přilijeme 3 odměrky piva a zamícháme. Ochutnáme a pokud pivo není vůbec cítit a pomazánka snese ještě trochu naředění, přidáme ještě čtvrtou odměrku piva.
Tip:
Po odležení přes noc se všechny chutě v pomazánce zintenzivní, proto je lepší to s pivem příliš nepřehánět.
Žádné komentáře:
Okomentovat