pondělí 28. září 2015

Cuketový dhal

Doba přípravy: 30min
Výsledné množství: 2 porce



Suroviny:
  • 160g očištěné cukety
  • 160g červené čočky
  • 1 středně velká cibule
  • 2-3x 5ml odměrka koření (kari nebo kurkuma + garam masala, ...)
  • 30g přepuštěného másla


Postup:

Cibuli nakrájíme nahrubo, cuketu na malé kostičky (cca 1cm). Čočku propláchneme.

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Jakmile je hotová, přisypeme kari a chviličku prohřejeme. Jakmile se kari rozvoní, přisypeme do hrnce cuketu a čočku, promícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přikryjeme pokličkou a vaříme 15min. Pokud chceme mít dhal řidší (spíš omáčkovitější), tak v průběhu vaření můžeme konzistenci doladit přilitím trochy vody.



Tipy:

Zkusím příště přidat 1 prolisovaný stroužek česneku.
-----
Dhal se bude hezky doplňovat s indickou plackou.
-----
Vajíčko k této příloze nebylo špatné, ovšem maso v indické omáčce by bylo ještě lepší.


Žádné komentáře:

Okomentovat