neděle 27. září 2015

Domácí nutela

Doba přípravy: 30min (odhadem)
Výsledné množství: 700g



Suroviny:
  • 100g másla z lískových oříšků
  • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
  • 200g hořké čokolády
  • 2-3 lžíce medu
  • špetka kardamomu
  • špetka soli


Postup:

Připravíme si vodní lázeň - do hrnce nalijeme pár cm vody a nahoru položíme "cedník bez děr". Do něj dáme čokoládu rozlámanou na kousky, kondenzované mléko a med. Začneme zahřívat. Občas promícháme a až se všechno rozpustí do jednolité hmoty, odstavíme z plotny. Pak už stačí jenom přidat ořechové máslo, dobře promíchat, zchladit a domácí nutela je na světě.

Originál receptu je z Apetitu.



Tipy:

Pro arašídovou příchuť stačí zaměnit lískoořískové máslo za arašídové.


Žádné komentáře:

Okomentovat