Doba přípravy: 30min (odhadem)
Výsledné množství: 700g
Suroviny:
Postup:
Připravíme si vodní lázeň - do hrnce nalijeme pár cm vody a nahoru položíme "cedník bez děr". Do něj dáme čokoládu rozlámanou na kousky, kondenzované mléko a med. Začneme zahřívat. Občas promícháme a až se všechno rozpustí do jednolité hmoty, odstavíme z plotny. Pak už stačí jenom přidat ořechové máslo, dobře promíchat, zchladit a domácí nutela je na světě.
Originál receptu je z Apetitu.
Tipy:
Pro arašídovou příchuť stačí zaměnit lískoořískové máslo za arašídové.
Výsledné množství: 700g
Suroviny:
- 100g másla z lískových oříšků
- 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
- 200g hořké čokolády
- 2-3 lžíce medu
- špetka kardamomu
- špetka soli
Postup:
Připravíme si vodní lázeň - do hrnce nalijeme pár cm vody a nahoru položíme "cedník bez děr". Do něj dáme čokoládu rozlámanou na kousky, kondenzované mléko a med. Začneme zahřívat. Občas promícháme a až se všechno rozpustí do jednolité hmoty, odstavíme z plotny. Pak už stačí jenom přidat ořechové máslo, dobře promíchat, zchladit a domácí nutela je na světě.
Originál receptu je z Apetitu.
Tipy:
Pro arašídovou příchuť stačí zaměnit lískoořískové máslo za arašídové.
Žádné komentáře:
Okomentovat