čtvrtek 10. září 2015

Rýže

Doba přípravy: 15 - 35min (podle druhu rýže)



Suroviny:
  • 1 díl rýže
  • 2 díly vody
  • lžíce sádla
  • cibule


Postup:

Odměříme rýži - dávám 1 hrnek na 2-3 porce. Propláchneme ji a necháme trochu okapat. V hrnci rozpálíme sádlo a krátce na něm osmahneme okapanou rýži. Nachystáme si 2x tolik vody a po chvilce zalijeme. Rýži osolíme a promícháme. Přidáme 1 oloupanou cibuli vcelku nebo rozkrojenou napůl.

Hrnec zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Vaříme 10-11min (obyčejná rýže) nebo 30min (rýže natural). Po uplynutí této doby vypneme hořák, odklopíme pokličku a necháme dojít. Po cca 5-10min podáváme nebo znovu přiklopíme, aby rýže zbytečně nevychladla.


Žádné komentáře:

Okomentovat