Doba přípravy: 15 - 35min (podle druhu rýže)
Suroviny:
Postup:
Odměříme rýži - dávám 1 hrnek na 2-3 porce. Propláchneme ji a necháme trochu okapat. V hrnci rozpálíme sádlo a krátce na něm osmahneme okapanou rýži. Nachystáme si 2x tolik vody a po chvilce zalijeme. Rýži osolíme a promícháme. Přidáme 1 oloupanou cibuli vcelku nebo rozkrojenou napůl.
Hrnec zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Vaříme 10-11min (obyčejná rýže) nebo 30min (rýže natural). Po uplynutí této doby vypneme hořák, odklopíme pokličku a necháme dojít. Po cca 5-10min podáváme nebo znovu přiklopíme, aby rýže zbytečně nevychladla.
Suroviny:
- 1 díl rýže
- 2 díly vody
- lžíce sádla
- cibule
Postup:
Odměříme rýži - dávám 1 hrnek na 2-3 porce. Propláchneme ji a necháme trochu okapat. V hrnci rozpálíme sádlo a krátce na něm osmahneme okapanou rýži. Nachystáme si 2x tolik vody a po chvilce zalijeme. Rýži osolíme a promícháme. Přidáme 1 oloupanou cibuli vcelku nebo rozkrojenou napůl.
Hrnec zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Vaříme 10-11min (obyčejná rýže) nebo 30min (rýže natural). Po uplynutí této doby vypneme hořák, odklopíme pokličku a necháme dojít. Po cca 5-10min podáváme nebo znovu přiklopíme, aby rýže zbytečně nevychladla.
Žádné komentáře:
Okomentovat