středa 2. září 2015

Čočka na kyselo

Doba přípravy: 25min



Suroviny:
  • 1 díl čočky
  • 2 díly vody
  • 1 celý bobkový list (nebo 2 malé)
  • tymián
  • 1 cibule
  • sádlo
  • sůl
  • ocet


Postup:

Odměříme čočku - já dávám 1 hrnek na 2 porce. Prohlídneme, jestli v ní nejsou kamínky či jiná havěť, propláchneme a nasypeme do tlakáče. Přilijeme 2x tolik vody (na odměření použít stejný hrnek), přidáme bobkový list, tymián a dáme vařit. Jakmile se hrnec natlakuje, snížíme oheň a na minutce nastavíme odpočet 20min.

Zatímco se čočka vaří, osmahneme na sádle nakrájenou cibulku a připravíme vajíčka.

Po dovaření čočku osolíme a okyselíme octem dle chuti. (Octu mi obvykle vychází přibližně 1 až 1,5 lžíce na porci.)

Podáváme se sterilovanými okurkami.


Žádné komentáře:

Okomentovat