Doba přípravy: 5min příprava + 20min
Výsledné množství: 1 porce (jako hlavní jídlo) nebo 2 porce (jako příloha)
Suroviny:
Postup:
Nakrájíme cibuli a česnek. Nemáme-li špenát už nakrájený, tak ho teď nakrájíme na drobné kousky.
V širším hrnci rozehřejeme sádlo, dáme orestovat cibuli a po chvíli přidáme i česnek. Jakmile začnou hnědnout, přihodíme špenát. Promícháme a po cca minutě zalijeme smetanou. Necháme dusit, dokud smetana nezhoustne.
Výsledné množství: 1 porce (jako hlavní jídlo) nebo 2 porce (jako příloha)
Suroviny:
- 300g čerstvého nebo mraženého listového špenátu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 100ml smetany
- sádlo
Postup:
Nakrájíme cibuli a česnek. Nemáme-li špenát už nakrájený, tak ho teď nakrájíme na drobné kousky.
V širším hrnci rozehřejeme sádlo, dáme orestovat cibuli a po chvíli přidáme i česnek. Jakmile začnou hnědnout, přihodíme špenát. Promícháme a po cca minutě zalijeme smetanou. Necháme dusit, dokud smetana nezhoustne.
Žádné komentáře:
Okomentovat