neděle 11. října 2015

Dušený listový špenát se smetanou

Doba přípravy: 5min příprava + 20min
Výsledné množství: 1 porce (jako hlavní jídlo) nebo 2 porce (jako příloha)



Suroviny:
  • 300g čerstvého nebo mraženého listového špenátu
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100ml smetany
  • sádlo


Postup:

Nakrájíme cibuli a česnek. Nemáme-li špenát už nakrájený, tak ho teď nakrájíme na drobné kousky.

V širším hrnci rozehřejeme sádlo, dáme orestovat cibuli a po chvíli přidáme i česnek. Jakmile začnou hnědnout, přihodíme špenát. Promícháme a po cca minutě zalijeme smetanou. Necháme dusit, dokud smetana nezhoustne.


Žádné komentáře:

Okomentovat