pátek 20. dubna 2018

Těstoviny se smetanovým tuňákem

Doba přípravy: 20min
Výsledné množství: 2 porce



Suroviny:

  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 krabička smetany ke šlehání (250g)
  • 2 stroužky česneku nebo sušený česnek
  • nastrouhaná Grana Padano nebo parmazán
  • na dochucení sůl, citronová šťáva, petrželová nať
  • olej
  • těstoviny


Postup:

Dáme si vařit vodu na těstoviny a uvaříme je.

Mezitím rozehřejeme olej a máme-li čerstvý česnek, zlehka ho prolisovaný asi minutu orestujeme. Potom přidáme rybu a zalijeme smetanou. Pokud používáme sušený česnek, přidáme jej až nyní. Občas omáčku promícháváme a necháme při mírné teplotě cca 5min probublávat.

Na závěr vmícháme sýr a dochutíme - já obvykle přidávám trošku citronové šťávy a nasekanou petrželku. (Sůl podle mě netřeba.)

Promícháme s těstovinami a podáváme.



Tipy:

Omáčku jde připravit i ze zbytků pečeného lososa, pstruha či tresky.



1 komentář: