Doba přípravy: 20min
Výsledné množství: 2 porce
Suroviny:
Postup:
Dáme si vařit vodu na těstoviny a uvaříme je.
Mezitím rozehřejeme olej a máme-li čerstvý česnek, zlehka ho prolisovaný asi minutu orestujeme. Potom přidáme rybu a zalijeme smetanou. Pokud používáme sušený česnek, přidáme jej až nyní. Občas omáčku promícháváme a necháme při mírné teplotě cca 5min probublávat.
Na závěr vmícháme sýr a dochutíme - já obvykle přidávám trošku citronové šťávy a nasekanou petrželku. (Sůl podle mě netřeba.)
Promícháme s těstovinami a podáváme.
Tipy:
Omáčku jde připravit i ze zbytků pečeného lososa, pstruha či tresky.
Výsledné množství: 2 porce
Suroviny:
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 krabička smetany ke šlehání (250g)
- 2 stroužky česneku nebo sušený česnek
- nastrouhaná Grana Padano nebo parmazán
- na dochucení sůl, citronová šťáva, petrželová nať
- olej
- těstoviny
Postup:
Dáme si vařit vodu na těstoviny a uvaříme je.
Mezitím rozehřejeme olej a máme-li čerstvý česnek, zlehka ho prolisovaný asi minutu orestujeme. Potom přidáme rybu a zalijeme smetanou. Pokud používáme sušený česnek, přidáme jej až nyní. Občas omáčku promícháváme a necháme při mírné teplotě cca 5min probublávat.
Na závěr vmícháme sýr a dochutíme - já obvykle přidávám trošku citronové šťávy a nasekanou petrželku. (Sůl podle mě netřeba.)
Promícháme s těstovinami a podáváme.
Tipy:
Omáčku jde připravit i ze zbytků pečeného lososa, pstruha či tresky.
Lau dneska na sluzbe, tagze tucnak je jasny... :D
OdpovědětVymazat