Doba přípravy: 15min
Výsledné množství: 420g
Suroviny:
Postup:
Scedíme cizrnu a přesypeme ji do menší nádoby mixéru. Chceme-li mít na konci krémový hummus ozdobený několika celými kousky cizrny, teď je ten správný čas si je odložit bokem (1 až 2 lžíce). K cizrně přidáme ostatní ingredience (počínaje těmi tekutými) a rozmixujeme dohladka. Trvá to kolem minuty.
Hummus přemístíme do misky, ve které ho budeme servírovat. Přimícháme do něj nahrubo nasekanou zelenou nať, posypeme celými kousky cizrny (pokud jsme si je odložili) a mírně zalijeme olivovým olejem. Před podáváním je prý ideální hummus vychladit v lednici (aspoň 30min), ale tak dlouho já obvykle čekat nedokážu :)
Tipy:
Podáváme s chlebovými plackami - naan, pita apod.
-----
Pokud nemáte silný mixér, použijte postup z originálního receptu.
Výsledné množství: 420g
Suroviny:
- 1 konzerva cizrny v mírně slaném nálevu (240g odkapaného obsahu)
- 6 lžic tahini (sezamové pasty)
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1/4 hrnku (60ml) vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 nepříliš velký stroužek česneku
- 1/2 lžičky soli
- 1ml odměrka (1/4 lžičky) římského kmínu
- hrstka koriandrové nebo petrželové nati
Postup:
Scedíme cizrnu a přesypeme ji do menší nádoby mixéru. Chceme-li mít na konci krémový hummus ozdobený několika celými kousky cizrny, teď je ten správný čas si je odložit bokem (1 až 2 lžíce). K cizrně přidáme ostatní ingredience (počínaje těmi tekutými) a rozmixujeme dohladka. Trvá to kolem minuty.
Hummus přemístíme do misky, ve které ho budeme servírovat. Přimícháme do něj nahrubo nasekanou zelenou nať, posypeme celými kousky cizrny (pokud jsme si je odložili) a mírně zalijeme olivovým olejem. Před podáváním je prý ideální hummus vychladit v lednici (aspoň 30min), ale tak dlouho já obvykle čekat nedokážu :)
Tipy:
Podáváme s chlebovými plackami - naan, pita apod.
-----
Pokud nemáte silný mixér, použijte postup z originálního receptu.
Žádné komentáře:
Okomentovat