středa 7. října 2015

Krupice

Doba přípravy: 5min příprava + 15min vaření
Výsledné množství: 2 dospělácké porce



Suroviny:
  • 1 litr mléka
  • 1/2 hrnku (8 lžic / 120ml) dětské krupice
  • špetka soli
  • na dochucení - máslo, cukr, přírodní sladivé sirupy, kakao, skořice, ...


Postup:

Krupici si dopředu rozmícháme v 0,5l mléka, osolíme a necháme v lednici odpočívat. Pokud na toto nemáme čas, můžeme tento krok vynechat, ale údajně je po tomto "odpočinku" výsledná kaše jemnější a lahodnější.

V teflonovém kastrolu ohřejeme zbývající mléko téměř k varu. Přimícháme mléko s nabobtnalou krupicí a k varu přivedeme až teď. Na mírném ohni vaříme 5min za stálého míchání.

Hotovou kaši rozdělíme na talíře. Máslo dáme do misky a rozpustíme ho v mikrovlnce. Kaši posypeme dle libosti a nakonec polijeme horkým máslem.


Žádné komentáře:

Okomentovat